Onze Roots

Cut the Crap

Durf los te laten wat bijzaak is, zodat de kern zichtbaar wordt. Puur en vlijmscherp in al zijn eenvoud.

Embrace

Omarm je talenten én je valkuilen. Je kansen én je uitdagingen. Je wins én je missers. 'Being perfectly imperfect' is waar de echte groei zit! 

Jouw Roots

Wortels zijn niet alleen je afkomst. Het is wie je bent. Je talenten, overtuigingen, passie, verwachtingen en nog zoveel meer. 

Wij zijn Roots

 

Ons hart gaat sneller kloppen van bedrijven die doen wat ze geloven. Jij hebt er vast ook een paar waar je tegenop kijkt. Maar om daar te komen zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. En dat zit hem niet alleen maar in een duur reclamebureau. Ze hebben veel tijd geïnvesteerd in hun wortels. Wortels die inmiddels zo sterk zijn dat ze als bedrijf weerbaar zijn, omdat ze vertrouwen hebben in de basis. 

Onze passie is om zelfstandig ondernemers en bedrijven te leren om hun wortels te ontdekken en te versterken. En dat moet volgens ons vooral leuk, opbouwend en energiek zijn. Geen gecompliceerde theorie, maar praktische oefeningen die je op andere manieren naar je business laten kijken. Het moet geen noodzakelijk kwaad worden, maar een proces wat je van binnen en buiten laat stralen! 

 

Ik ben Marcella 

Mijn eerste baantje was in een chocoladefabriek. Best lastig als je een lactose intolerantie hebt! Daarna volgden nog vele banen. Ik zat nooit stil. Al vroeg moest ik kiezen welke opleiding ik wilde doen. Ik hield van avontuur, dynamiek en aanpoten, dus het werd Media en Entertainment management. Ik ontwikkelde me als een echte regelneef en organisator en het kon mij niet gek genoeg. Noem het en ik regel het! Zo heb ik talloze televisie- en reclameproducties in binnen- en buitenland 'geregelneeft'.

Maar ik miste de diepgang. Steevast stelde ik mijzelf de vraag 'waarom?' en vaak kreeg ik een onbevredigend antwoord. Daarom heb ik me steeds meer ontwikkeld op de inhoud, de communicatie binnen projecten. Ik wilde dat het plaatje niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant klopte.

Ik ben een echte Pippi Langkous; 'ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan'. Ik volgde de ene na de andere cursus voor fotografie, design thinking, website design. Mijn doel was niet om een designer te worden. Het gaf mij de kans om vanuit een 360 graden bril naar klanten te kijken. 

En tijdens die reis kwam ik Ghislaine tegen. We deelden de passie om altijd vanuit het 'waarom' te beginnen. Maar dan vanuit onze eigen expertise. Een hele mooie samensmelting tussen strategie, creatie, tactiek en persoonlijke ontwikkeling. Roots werd geboren! Vanaf dag 1 is het een feest met z'n tweeën. Scherp houden, aanvullen, flauwe grappen maken en elkaar de wereld gunnen. En niet onbelangrijk: razend enthousiaste klanten!

Oh ja, mijn huis wordt geregeerd door Annie, de blonde ruwhaarteckel. En ik woon ook nog samen met Wendel. Ontmoet in de tv wereld, hij vliegt nog steeds met zijn drones de wereld over om mooie beelden te maken. Het liefst zit ik op een strand onder een palmboom, op het water in een zeilboot of lees ik een boek (alles in de zon aub). Oh en 'leve de kroket'!

Ik ben Ghislaine

Ook ik ben al vroeg begonnen met diverse baantjes, maar dan vooral in de horeca. Ik vond het een sport om te onthouden wat de vaste stamgasten dronken. Nog steeds kan ik genieten van obers die meedenken of al weten wat je wilt. Ik ben zeilinstructrice geweest bij de Bird (aanrader!). Geen fanatieke, mijn doel was vooral om er een feestweek van te maken. Niet makkelijk met pubers, maar man wat leer je veel als je zelf eigenlijk nog een puber bent. Het leren lezen van mensen en begrijpen hoe je ze bereikt vond ik toen al fascinerend.

En dat heb ik altijd gehad. Mijn vader zat in de reclame en we hebben samen veel gespard over nieuwe projecten. Geen platte tampon reclames, maar vooral hoe je de verbinding legt binnen grote organisaties.

De keuze voor een communicatie opleiding was dus geen verrassing. Na mijn studie kon ik kiezen voor het 'veilige' Philips in Eindhoven (daar had ik al een bijbaantje) of het 'dynamische' Google in Amsterdam. Het werd zonder twijfel de laatste. 15 jaar lang is het een proeftuin geweest. Lancering van YouTube, grote evenementen organiseren, samenwerkingen met de grootste adverteerders, spreken voor 3.000 collega's. Een waanzinnige ervaring!

Ik miste alleen het echte impact maken. De grootsheid van Google verlamde me op een gegeven moment. Ik had een duidelijke visie over hoe voor mijn gevoel een bedrijf van binnen en buiten 100% kan kloppen. En dus waagde ik een sprong in het diepe: het ondernemerschap! 

Door Roots werd de proeftuin een speeltuin. Elke dag leren we nieuwe dingen. We blijven ons in een tempo ontwikkelen waardoor we bedrijven (en vooral de mensen erachter) blijven verrassen, stimuleren, inspireren en leren hoe ze in hun kracht kunnen staan.

Oh ja, en ik heb natuurlijk ook nog een leven naast Roots! Ik woon samen met mijn maatje Bart, onze kinderen Rosalie en Olivier en met onze lieve Guus, de knapste Bernerdoodle. Ik ben gek op muziek, dansen, écht lekker eten, mooie vakanties (Portugal is favoriet) en goede gesprekken. 

Onze eigen toolboxen

Download onze gratis 'Embrace your Roots' gids

Start vandaag met lief zijn voor je wortels.