Neuro Emotionele Integratie

Neuro Emotionele Integratie bij Roots

Bij Roots geloven we sterk in de transformerende kracht van Neuro Emotionele Integratie, kortweg NEI, een therapievorm die zich richt op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. NEI combineert technieken uit zowel Oosterse als Westerse geneeswijzen en is ontworpen om snel en effectief de onderliggende oorzaken van zowel emotionele als fysieke klachten aan te pakken. Deze benadering stelt ons in staat om diepgewortelde blokkades en negatieve ervaringen uit het verleden te identificeren en te verwerken, zonder dat je de trauma's opnieuw hoeft te beleven.

Ik wil een sessie boeken

Wat is Neuro Emotionele Integratie?

NEI is een geavanceerde behandelmethode die aspecten van psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra, en Touch For Health integreert. 

Deze methoden worden versterkt door het gebruik van affirmaties, visualisaties, en ademhalingsoefeningen, samen met ondersteunende middelen uit de homeopathie en fytotherapie. De essentie van NEI ligt in het harmoniseren van de communicatie tussen de linker- en rechterhersenhelft, wat het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert.

De ontwikkeling van NEI

Ontwikkeld in de vroege jaren tachtig door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker, en verder uitgebouwd door arts Roy Martina, is NEI in Nederland al ruim 20 jaar een erkende en effectieve methode. Verschillende HBO-opleidingen bieden tegenwoordig een opleiding tot NEI therapeut aan, wat de groeiende acceptatie en populariteit van deze benadering onderstreept.

 

Het proces van NEI therapie

NEI therapie begint met een gedetailleerd onderzoek naar de emotionele en fysieke geschiedenis van een cli├źnt om de wortel van hun klachten te ontdekken. Dit gebeurt via directe communicatie met het onderbewustzijn, waarbij technieken zoals de biotensor en spiertesten worden gebruikt om onbewuste informatie aan het licht te brengen. Deze aanpak helpt bij het identificeren van verborgen emotionele triggers en fysieke blokkades, waardoor een pad naar genezing en welzijn wordt vrijgemaakt.

Toepassingen van NEI

De veelzijdigheid van NEI maakt het toepasbaar voor een breed scala aan klachten. NEI wordt niet alleen gebruikt voor de behandeling van fysieke klachten zoals rugpijn en migraine, maar ook voor emotionele en gedragsproblemen, waaronder ADHD en autisme. Bovendien is het effectief bij de ondersteuning van persoonlijke ontwikkeling en kan het zelfs bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit bij chronische ziekten zoals reuma en diabetes.

De praktijk van NEI bij Roots

In onze praktijk wordt NEI toegepast in een ondersteunende en veilige omgeving waarin cli├źnten worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun genezingsproces. Elke sessie is gericht op het aanpakken van specifieke klachten en het stimuleren van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door middel van NEI helpen we onze cli├źnten om van klacht naar kracht te gaan, waarbij ze oude patronen loslaten en nieuwe, gezondere manieren van leven omarmen.

Ik wil starten!

Cli├źntervaringen: de impact van NEI

De verhalen van onze cli├źnten benadrukken de kracht van NEI:

 

  • Femke van Riessen, moeder van drie: "Het is ongelooflijk hoe snel NEI de oorzaak van mijn zoon's gedragsproblemen onthulde en hielp oplossen. De veranderingen zijn zowel thuis als op school merkbaar."

  • Sophie Makker, zelfstandig ondernemer: "NEI is als een APK voor mijn geestelijke gezondheid. Het helpt me om helder en gefocust te blijven, en ondersteunt me in mijn persoonlijke en professionele groei."

  • Peter Kuijper, eigenaar van een gezondheidscentrum: "De directheid waarmee NEI tot de kern van het probleem doordringt, is verbazingwekkend. Het heeft me geholpen om lang bestaande issues aan te pakken en te overwinnen."

NEI sessie boeken bij Roots

Wij nodigen je uit om de transformerende effecten van NEI zelf te ervaren. Of je nu worstelt met fysieke klachten, emotionele blokkades of op zoek bent naar persoonlijke ontwikkeling, NEI biedt een krachtige oplossing. Boek een sessie bij Roots en zet de eerste stap naar een evenwichtiger en gezonder leven.

Direct een sessie boeken